Főoldal Én&R Wonderland Inspiráció Poszter Lélek Rejts el Éjfél Videók WeHeartIt




2019/09/30



Impulzus






A város, ami a saját impulzusa szerint cselekszik.

A főtér szive, a karácsonyi vásár visszavárja a rohanó embereket. Egy egy halk zene vagy tárgy láttán előbukkannak a régóta dédelgetett és homályba merült vágyak a gyerekkori karácsonyi listáról, de mégis továbbmegyünk, húz a tömeg, nem éri meg megállni. A vásár zaja legfeljebb a turistasziveket tudja elcsábitani egy kósza pillanatra. Ők nem akarnak rohanni, ők nézelődni jöttek ide, pihenni, lassitani, felejteni. Ha leesett az első hó, egy apró csoda hoz életet a város főterére. A kiugró balkonos régi házak mellett együtt van idegen és ismerős, múlt és jelen egy elképesztő, pörgő, szines kavalkádban.





Ahogy bolyongassz a kirakatok előtt, a frissen hullott hó még ropog a talpad alatt, majd megérzed a frissen sült sütemény illatát, az édes kürtőskalács aromája keveredik mézeskaláccsal.
A múltba varázsoló városka várfalai körbeveszik a hatalmas kőszobrokkal és vidám karácsonyi diszekkel szegélyezett főteret, szinte megelevenitik a hires festők vásznait, büszkék is rá a helyiek. Az élet azonban mindig izgalmasabb, mint a múlt.  Elragad a tömeg, nehéz betelni a látvánnyal, ahogy a teljes diszben pompázó csemegék, sóssütemények sorakoznak a polcokon.  Lépten-nyomon kereskedők, kézművesek , cukrászok tartják szóval az arra járókat. Könnyen el lehet veszni az ezerszinű, illatú, nyüzsgő kavalkádban.
Sétálgathatunk az ódon macskaköves utakon. Égszinkék padok várják a megfáradt utazókat, bár hogy ki képes leülni ilyen észvesztő hidegben, az kész rejtély. Néhány röpke, olykor kéretlen alkudozás után elértünk a vásár legdélebbi csücskébe, ahol egy csésze gőzölgő tea mellett megállhatunk végre, de csak egy pillanatra, mert már sodor is magával ez a tömeg. A karácsonyi vásárnak szive van, ilyenkor a mindennapok lüktetése felgyorsul, s a szines forgatag a saját impulzusa szerint lélegzik ebben az időtlen városkában.







Látogassatok el az új Twitter oldalamra:
https://twitter.com/MagazinRebelde

Nincsenek megjegyzések: